9april2013 215f

Säg den människa som inte gillar choklad!? Jo, jag känner faktiskt en sådan, en kollega till mig. Men det måste bero på negativ känslomässig händelse i barndomen, sammankopplad med choklad..

Och nu kan jag riktigt höra hur min min kära mamma drar en djup suck och tänker ”att hon alltid ska påstå att det mesta har med barndomen att göra!” Jo då mamma, jag kommer att fortsätta hävda det med bestämdhet och om du inte hade velat ha en sån tjurig dotter så kanske du inte skulle ha fött mig just denna dag i Vädurens envisa tecken 😉 Eller så skulle du själv inte varit så bestämd och tvärsäker när jag växte upp..haha, förlåt men jag kan bara inte hålla mig men det är ju trots allt min födelsedag och då får man väl göra (och säga) lite som man vill?
Som plåster på såren ska jag bjuda fina mamma på god choklad som jag gjort i alla möjliga smaker.

catschsDet är verkligen superenkelt att göra egen, dundernyttig choklad. Men den passar kanske inte allas gom. Näe, man böra nog gilla riktigt mörk choklad och inte rädas lite beskhet. För det är just den här chokladen som innehåller välgörande antioxidanter och har finfina egenskaper för kropp och själ! En riktigt vuxenchoklad med andra ord som inte väcker sötssuggsmönstret. Perfekt för mig alltså! 😉
Läs om dess goda egenskaper här.

Den är dock inte så billig att tillverka, men det är så tråkigt att pratat om vi koncentrerar oss istället på hur ni ska gå till väga om ni vill testa.

1. Besök en hälsokostaffär och köp med dig rå kakao i pulverform och ekologiskt kokosfett. Passa även på att handla ekologiska nötter, torkade frukter/bär och något att söta chokladen med, exempelvis agavesirap (lågt GI), sukrin (typ noll kalorier) eller honung.

2. Smält kokosfettet i panna på låg värme (inte mer än 40 grader) och häll sedan i lika stor del av den råa kakaon.
Blanda väl, söta efter önskemål och lägg sedan i vad du gillar bäst. Jag delade upp chokladen och blandade i kokosflingor i en del, nötter, gojibär och kanderad ingefära i en annan och rivet ekologisk apelsinskal i den tredje. 

9april2013 232xxLycka till!
♥ 

Annonser