lisa bullar1

Kände sug efter gott bröd utan vetemjöl och slängde ihop en påhittad variant med lite av allt möjligt. Det blev supersmarrigt!

Kan absolut inte ge er ett noggrant recept då jag varken följde något eller mätte. Att köra på känn är ju mer min melodi..Men jag skriver ner ingredienserna här så kan ni mixa själva efter behag 😉

Det bästa med det här brödet är att det inte går att göra fel och man behöver inte vara noga, till skillnad från mycket annat man bakar.

Slå på ugnen på 175 grader och rör förslagsvis ihop;

Fiberberikande havregryn
Rågmjöl
Bikarbonat
Kummin
Chiafrön
Solrosfrön
Pumpakärnor
Agavesirap
Torkade aprikoser
Krossade linfrön
Hackade hasselnötter och mandlar
Naturell yoghurt
Sesamfrön

Degen ska bli kletig och behöver inte jäsa eftersom det innehåller bikarbonat. Gräddningstiden beror på om man göra små bullar (som på bilden) eller i brödform. Bullarna tog ca 40 min och limporna ca 1.5 h.

Lycka till!

Annonser