Etiketter

,

7feb2013 085w

7feb2013 030r 7feb2013 026k
7feb2013 078t 7feb2013 068k

 Lemoncurd och kesella, en frukost i min smak men passar ju lika bra som efterrätt.. Jag sötade citronkrämen med stevia (sötningsmedel) och det blev faktiskt super. Tar ingen tid att göra och är supergott att exempelvis dippa frukt i.

Första gången jag åt lemoncurd var för tre sommrar sedan, i Örebro, då min spralliga vän Lisa bjöd på förska jordgubbar att dippa i den solgula krämen, mums!
 
Hej vännen, jag önskar att du bodde lite närmare så jag kunde få smaka på dina gosaker lite oftare! 

Lemon curd
3 eko ägg
100 g smör
Socker eller sötningsmedel efter smak
2 citroner

Vispa ägg och socker poröst.
Smält smöret och blanda i rivet skal från båda citronerna och saften från en citron.
Häll sakta i de uppvispade äggen i kastrullen med det smälta smöret och citronskalet/saften. Rör sakta tills dess att krämen tjocknat (vid ca 60 grader), låt det inte börja koka.
Smaka av och sockra lite till om det behövs 😉

Annonser